РЕГИСТРАЦИЯ
 
Обратно към темите


Значение на руните

15.12.2009, 00:39ч.fehuuruzthurisazansuzraidhokenazgebowunjo
hagalaznaudhizisajeraeihwazperdhoalgizsowulo
teiwazberkanaehwazmannazlaguzinguzdagazothala


Freyr/Freyja`s Aett

fehuFehu – “Фей-хо”

Фонетичен еквивалент: ” f ”
Номер: 1
Елемент: Огън
Цвят: Огнено червен
Време: Първият час
Ден: Четвъртък
Месец: Септември

Гадателски значения:
Права: Печалба, Спечелен доход, Късмет. Богатство, Финансова сила в настоящето или близкото бъдеще. Знак на надеждата и изобилието, успеха и щастието. Социални успехи. Енергия, Плодородност, Създаване/разрушаване (подходящото значение според случая)

Fehu Обърнат или в странична позиция: Загуба на лично имущество, почит, или нещо което вие ще  задържите с усилие. Показва някакъв вид несполука. Лакомия, несъгласие. Страхливост, глупост, бедност, тъпота, робство, завързване (робство чрез завързване/обвързване)

Тази руна осигурява успех, напредък в кариерата, и обръщането на късмета, но това е трудно.Късмета който осигурява не е непрекъснат,но помага при отделни случаи или за кратък период от време.След използване на заклинанието трябва да се поднови не само на магично ниво, но и с някакво действие за спояване на връзката със социалното ниво.Това действие трябва да е жест на милосърдие, помощ за някой друг или някакво друго действие от този порядък.Тази руна е добра в областта на парите, приятелството и напредък, прогрес в развитието на качествата. Fehu е знак на надеждата и изобилието, успеха и щастието, но също и на отговорностите носещи всички тези неща и цялостното обвързването с тях.

Това е силата на зараждането на най-високо равнище. Енергиите които носи са напълно диви, неубоздани и са много подходящи за използване за бързи магически връзки за радикални промени. Руната се използва за ускоряване на въздействието след руната “за главната тема” в руническото писмо. За увеличаване, повишаване на материалното състояние.За защита на ценности. За “изпращане”- използва се за да се изпрати каквато и да е собствена енергия или енергия на руни към формираната сфера на влияние.
Усилва психичните сили.Канал за прехвърляне на сила или проектирането и. ”Изпращаща” руна. Фокусира отразената сила на слънцето, луната и звездите върху личното обкръжение. Спомага за развитието на личната и социална еволюция. Увеличава материалното благополучие.

 


uruzUruz – “Уу-рууз”

Фонетичен еквивалент: ” u ”
Номер: 2
Елемент: Земя
Цвят: Червено-оранжево, Тъмнозелен
Време: 2-ри час
Ден: Събота
Месец: Август

Гадателски значения:
Права: Физическа сила и бързина, Открехнат потенциал. Период на силна енергия и здраве. Свобода, Действие, Сила, Кураж, Разбирателство, Знание. Внезапни или неочаквани промени (обикновено добри). Сексуално желание, мъжко могъщество. Предаване облик на силата, Оформяне на себе си.

Uruz Обърнат или в странична позиция: Слабост, натрапчива идея, неправилно управлявана сила, господство от другите. Болест, липса на единство, невежество. Похот, бруталност, безразсъдство, грубост, насилие.

Уруз се използва за освобождаването на градивна творческа сила за създаването на внезапни промени. Използва се принципно за освобождаване или за временно добиване на сила. Но във всички случаи има опасност при използването и тогава са от значение личните умения и сила на този който я използва как ще контролира силата която отприщва. В комбинация с други руни Uruz се използва за извикване на различни природни сили. Помага в сферата на риска и при започването на авантюри, без значение дали това ще е започването на някакъв бизнес или някакво друго начинание изискващо рисковани действия.

Това e руната на промяната. Uruz е оформящата сила която извиква, довежда духа при ритуал. Използва се за да се даде малко тласък при забавяне в дадени обстоятелства. Това е руната на енергия, жизненост и мощта. Използва се при лечебна магия, когато пациента е твърде слаб и се нуждае от допълнително вливане на енергия. С тази руна можем да предизвикаме нови ситуации в своя живот. Да поставим ново чисто начало на дадена ситуация със силата на волята. За лекуване и поддържане на психиката.

Очертава и формира обстоятелствата творчески чрез воля и вдъхновение. Вход за влизане в магнитните полета на земята. Реализира връзката причина-следствие. Спомага за опознаването и разбирането на собствената личност.


thurisazThurisaz – “Туур-ии-саус”

Фонетичен еквивалент: ” th ”
Номер: 3
Елемент: Огън
Цвят: Червен
Време: 3-ти час
Ден: Сряда
Месец: Декември

Гадателски значения:
Права: Реагираща сила, управляване на сила за унищожение или защита, конфликт. Инстиктивна воля Жизнен еротизъм. Склонност към близка промяна. Пречистване, очистване, пречистващ огън. Мъжка сексуалност, оплождане.

Thurisaz обърнат или в странична позиция: Опасност, безащитност, предателство, принуждаване, тъпота. Зло, злоба, омраза, мъка, лъжи. Лош мъж или жена.

Торн(Турисаз) се използва за атака и понякога за изпитание. Тя прави хората невнимателни и небрежни в неподходящи моменти. Разболява ги. Може да ги докара до лудост. Особено подходяща за извикване на по-голям страх у хора които вече са изплашени.

Управлява космическите сили на защита. Символизира Молнир ,чука на Тор. Thurisaz е чиста воля неподвластна на собственото аз-съзнание. Тя дава тласък на приложната сила. Въздействието на Thurisaz е способно да насочи енергията по ефективен начин. Използва се когато “някаква малка екстра” изисква придобиването на нещо от неговата основа. Ново начало. Използва се когато се нуждаеш от късмет или когато обстоятелствата излизат от контрола ти. Да ускори резултата при любовна магия.

Защита, отбрана в активен смисъл. Унищожава врага и проклятията. Пробужда волята. Производител на енергия във всички области. Любовна магия. Познание за разделяне и единение на всичко.


ansuzAnsuz – “оун-сууз”

Фонетичен еквивалент: ” a ”
Номер: 4
Елемент: Въздух
Цвят: Индиго, Пурпур, Тъмносиньо
Време: 4-ти час
Ден: Понеделник
Месец: Март

Гадателски значения:
Права: Вярно предчувствие, видение, общуване. Сигнали, вдъхновение, ентусиазъм, реч, истинско видение, сила на думите и наименованията. Благословия, приемане на съвет. Добро здраве, хармония, истина, мъдрост.

Ansuz обърнат или в странична позиция: Неразбирателство, самоизмама, манипулиране от страна на околните, скука. Суета  и перчене. (Один е могъщ, но и двойствен бог. Той винаги следва единствено собствените си повели.

Това е руната на късмета, добрата съдба, безсмъртието, божествените импулси на човешкото съществуване, призовава божествената сила и помощ. Противоположно на руната Торн ,която извиква злите сили на вселената. Ос (Ansuz) е добра също за поезия или проза или за успех при публично говорене.

Ansuz е руната на общуването. Тя властва над песните, поезията, изпитите, интервютата и магическите формули. Добра е да се използва когато и да е при затруднена комуникация. За убеждение и магнетично говорене. За увеличаване на мъдростта. Увереност и късмет при изпити. Увеличава магическата мощ.

Увеличава и пасивната и активната магически сили и ясновидските способности. Увеличава освен магнетизма при говорене и силата на убеждението при хипноза.Увеличава творческото проникнивение, вдъхновение и общуването с божественото.


raidhoRaidho – “рай-доу”

Фонетичен еквивалент: ” r ”
Номер: 5
Елемент: Въздух
Цвят: Яркочервен
Време: 5-ти час
Ден: Събота
Месец: Октомври

Гадателски значения:
Права: Пътуване както във физичен така и в жизнен аспект. Пътешествие, отпуска, преместване, еволюция, смяна на местожителството или дома. Виждане на нещата  в перспектива. Усещане на верния ход за вас самите и осъществяването му. Личен ритъм, световен ритъм, танцът на живота.

Raidho обърнат или в странична позиция: Криза, непреклонност, застой, несправедливост, ирационалност. Разруха, разконцентриране, пропадане, заблуда, възможна смърт.

Тази руна символизира пътуването към мястото на силата, царството на смъртта. Използва се за увеличаване на знанията за смъртта чрез некромантия, ритуал или пророкуване. Използва се също за увеличаване на промените, за отблокиране на безнадеждни ситуации, за осветяване. Може да се използва и като “благословия” и в позитивния и в негативния смисъл. Негативното благославяне е нещо като заповед към тъмните сили. Противоположно на Ортодоксалното “бог да те предпази от всички демони”. Но също може да се използва и за позитивно въздействие. И в двата случая имаме връзка с мъртвите които имат положителни или отрицателни знания за случващото се около нас. Добра е за разбирането на големи промени,всичко което може да се направи с помощта на праотците ни (като наследени родови спомени). Добра е за сигурност при пътуване, за имиграция.

Raidho е не само руната на пътуването, но и управлява космическите закони на Кръга и Реда. Използва се също при юридически неуредици, за да се постигне благоприятен изход. Сигурно и удобно пътуване. Усилва ритуалните способности и опит. Дава достъп до “вътрешния ни глас”. Усилва усещането за истина и природен ритъм. Спечелва победа на справедливостта на страната на истината.


kenazKenaz – “кейн-оуз”

Фонетичен еквивалент: ” c ”
Номер: 6
Елемент: Огън
Цвят: Оранжев, Яркочервен
Време: 6-ти час
Ден: Събота
Месец: Януари

Гадателски значения:
Права: Видение, откровение, знание, творчество, вдъхновение, сръчност. Жизнената сила на огъня, контрол над силите, преобразяващ огън и възстановяване. Сила да създаваш собствена реалност, силата на Светлината. Момент на отвореност към нова сила, енергия и власт. Страст, сексуалност.

Kenaz обърнат или в странична позиция: Болест, раздяла, нестабилност, липса на вдъхновение. Голота, изобличаване, изгубване на илюзиите и напразни надежди.

Кен(Kenaz) се ползва за разбиране на духовното, посвещаване, впрягане на дадена сила, закрила. Може да се използва да донесе духовна сила на личността или за пропъждане на тъмни сили от всякакъв вид. Може да помогне за победа над трудностите по време на обучение. Носи магията на добрия късмет. По никакъв начин не помага в битка. Прогонва тъмата,но не я неутрализира.

Kenaz е другата руна на огъня, но за разлика от Fehu,тя е тя е блага и деликатна. По скоро регулатор от който получаваме умения и решителност да творим. Това е руната на артиста, твореца и чародея и се използва за творчески извор или когато творческите сили са много важни за човека за който се прави руническото писмо (рунната магия). Тя управлява техническите аспекти на магията. Използва се за усилване на което а е руническо писмо. Лекува, уравновесява психиката. Любов, стабилност и страст във взаимоотношенията. Ново начало. Защита на ценности.

Засилва способностите във всички области. Провокира творчеството. Поляризира на високо ниво инструментите при операция. Операции за регулиране, лечение.


geboGebo – “гей-боу”

Фонетичен еквивалент: ” g”
Номер: 7
Елемент: Въздух
Цвят: Тъмносин
Време: 7-ми час
Ден: Четвъртък
Месец: Февруари

Гадателски значения:
Права: Дарове които могат да бъдат под формата на лична саможертва или щедрост, показващи баланс на личността.Във всички сфери, свързани с промени, включително договори, лични взаимоотношения и партньорство.

Gebo в странична позиция (Gebo не може да бъде обърнат, но може да е в странично положение): Алчност, самота, зависимост, прекалена саможертвеност. Задължение, тежък труд, лишение, подкупване (подкупи).

Умилостивява. Унищожава проклятията, кармично обременяване чрез жертва насочена към целта или действието. Знак под който може да бъде направен всякакъв дар към боговете. В листа на Один е последната и означава тайна. Тайната на жертвата.

Това е руната на съдружието във всички области. Съдържа силата да обединява енергиите на двама или повече хора с цел да се създаде сила която е много по-голяма от техните сили взети поотделно. Това е първичната руна на любовната и секс магията. Увеличава магическите способности и сили. Носи умствено и психическо равновесие.

Руна за сексуална магическа иницияция. Мистичен съюз. Носи хармония между братя и сестри и между любовници.


wunjoWunjo – “уун-йо”

Фонетичен еквивалент: ” w ”
Номер: 8
Елемент: Въздух
Цвят: Златен, Жълт
Време: 8-ми час
Ден: Сряда
Месец: Април

Гадателски значения:
Права: Радост, комфорт, удоволствие. Задружност, хармония, просперитет. Наслада, слава, духовна награда, но също така показва възможност човек да се надцени или да прекали. Ако това се избегне значението е успех като цяло и оценяване на достойнствата.

Wunjo обърнат: Обезсмисляне, съжаление, конфликт, отчуждаване. Делириум, натравяне, човек действа под натиска на по-висши сили, непрактичен (излишен) ентусиазъм. Прилив на гняв.

Спечелване на популярност или сила за превъзходство, без значение тленна или нетленна. Помага за получаване на повишение или за успешно  преминаване на изпити. Използва се също за засилване на волята и за уцелване на подходящия момент за получаване на резултата при заклинания. Ако искате заклинанието да работи в определено време, това е руната за контрол над това кога да се пусне в действие енергията на заклинанието. Например мощта на талисмана използва руната за да го направи да работи за седем дни. Времето е произволно и вие го определяте. Също може да се използва метода за градиране на времето. Примерно 17 часа всеки Вторник. И руната се активизира в този момент.

Това е руната на “Щастлив след това”. Използва се на последно място като изразител на успеха и щастието. Осъществяване във всяка област, но най-вече в любовта и кариерата.Успех при пътуване. Засилва връзките. Извиква,призовава дружбата и хармонията. Прогонва отчуждението. Щастие и добро здраве. Споява руните за определената цел.

Heimdall`s Aett

hagalazHagalaz – “Хау-гау-лауз”

Фонетичен еквивалент: ” h ”
Номер: 9
Елемент: Въздух, Вода
Цвят: Зелен, Светлосин
Време: 9-ти час
Ден: Сряда
Месец: Април

Гадателски значения:
Права: Гнева на природата, разрушителни, неконтролируеми сили, особено времето или в подсъзнанието. Твърдост, изпитание, съдебен процес. Контрол върху кризисна ситуация, водещ до завършеност и вътрешна хармония.

Hagalaz в странична позиция (Hagalaz не може да бъде обърнат,но може да лежи в странично положение): Природно бедствие, катастрофа. Стагнация, загуба на силите. Болка, загуба, страдание, лишение (изпитание), болестни състояния, криза.

Това е руната на медитацията, безмълвието като съветник, обмислянето, взимането на решение. Използва се също за надхвърляне на аспектите на нашата низша природа, включваща перчене и лоши навици. Следователно е използваема за преодоляване на спънки и препятствия по пътя към успеха. Това е руната на само-моделирането и преодоляването на тенденцията да унищожаваме личните си постижения.

Значението в магията на тази руна е много различно от това в гадаенето. В магията това е руната на еволюцията, но в смисъл бавно напредване, но със сигурни резултати. Това фиксира повишаване на сигурността задържането на негативните енергии от навлизане във вашето пространство. Защита. Използва се когато има нужда от късмет. Съдейства за насърчаване на позитивен резултат в определени рамки. Завършеност и баланс на силите. Мистичен и божествен опит и познание. Еволюиране.


naudhizNaudhiz – “нау-дийз”

Фонетичен еквивалент: ” n”
Номер: 10
Елемент: Огън, Земя
Цвят: Светлозелен, Кафяв, Черен
Време: 10-ти час
Ден: Неделя
Месец: Ноември

Гадателски значения:
Права: Забавяния, забрани. Упортство водещо до сила, обновление, разчитане на самия себе си. Беда, объркване, конфликт, и силата на собствената воля, която ги побеждава. Издръжливост, оцеляване, решителност. Време, в което е подходящо да изпитате търпението си. Познание за собствената съдба. Огромна промяна, която сами предизвиквате. Посрещнете страховете си.

Nauthiz обърнат или в странична позиция: Ограничение на свободата, злополука, заробване, отпуснатост, тежък труд. Нужда, екстремност, желание, лишение, глад, бедност, емоционален глад.

За всички форми на успех и всички видове постижения. Използва се за впрягане на вътрешната сила, интуиция и творчески потенциал, отключване способността за реализация, като внезапен прилив на адреналин или творческо прозрение.

Руната има два аспекта и ще бъде добре да ги запомниш когато формулираш твоето рунно писмо. Изразява това от което се нуждаем, но изразява и освобождението от тази нужда. При използването на тази руна като израз на волята, всеки може да промени „Съдбата” чрез знание и мъдрост. Тази руна е много силна в Исландската любовна магия и представлява първичните нужди и желания които те подтикват да търсиш любим извън себе си. Преодоляна нужда. Постигане на целите. Защита. За любовна магия и намиране на партньор. Импулс за успешно започване на връзка.

Преодоляна нужда или негативна енергия. Развитие на магическата воля. Изграждане на „духовната” сила. Защита. Използване на силата за „устойчивост” според волята за постигане на магически цели. Внезапно вдъхновение. Елиминиране на омраза и спор. Създава нужда от ред.  Разпознаване на персоналните нужди. Любовна магия – за добиване на партньор.


isaIsa – “ии-соу”

Фонетичен еквивалент: ” i ”
Номер: 11
Елемент: Вода, Лед
Цвят: Черно, Бяло
Време: 11-ти час
Ден: Вторник
Месец: Януари

Гадателски значения:
Права: Предизвикателство или раздразнение. Психологически бариери на мисълта и активноста, включително болестни състояния. Период, в който е добре да стоиш на едно място или да насочиш усилията си към вътрешното си състояние, търсейки яснота. Тази руна усилва значенията на руни, които са около нея.

Isa в странична позиция (Isa не може да бъде обърната, но може да лежи в странично положение): Егоцентризъм, безчувственост, заслепение, прахосничество. Коварство, илюзии, измама, предателство, малодушие, прикритост, засада, лоши замисли.

Символизира мъжественост, авторитет, пречистване от грехове. Също символизира пречистване от действието през лоши времена. Всичко се извършва с отговорност. Руната е добра за справяне с конфликт, и за намиране на магически съюзници (които трябва да са равни на теб или да са на близко до твоето ниво). Руната може да разкрива и врагове.

Руната Иса управлява силите на инерцията и ентропията. Също е символ на Егото. „Замразяване” на ситуацията във вида в който е. Изграждане на волята. Несигурност в нежеланите сили. Развитие на концентрация и воля. Свиване, несигурност в нежеланите динамични сили. Обединяване на основното Аз в балансирана система. Сила за контрол и ограничение над други същества.

Прави ситуацията статична, заземява непостоянните емоции и успокоява „избухливи” действия.


jeraJera – “йер-оу”

Фонетичен еквивалент: ” y”
Номер: 12
Елемент: Земя
Цвят: Зелен, Светлосин
Време: 12-ти час
Ден: Петък
Месец: Март

Гадателски значения:
Права: Резултатите от предишните усилия са осъзнати. Период на мир и щастие, плодороден сезон. Разрушаване на стагнацията, застоя. Надежди и очаквания за мир и просперитет. Заслужено обещание за успех. Жизнен цикъл, циклична последователност на Вселената. Всичко се променя по своему.

Jera  в странична позиция (Jera не може да бъде обърната, но може да лежи в странично положение): Внезапно събитие, обрати. Съществена промяна, подготовка, не добре уцелено време, бедност, конфликти.

Комфорт, Хармония с другите. Руната е символ на правилните помисли, правилните действия които водят до правилен резултат, край на дълго усилие. Също е добра за градинарство, земеделие, щастие в дома, и по-добри времена.  Сложи руната над вратата в къщи в навечерието на Нова година. Използвай неизличимо мастило защото късмета ще се задържи докогато и руната е там.

Jera е руната на придобиване, резултати идващи в правилното време.  Също управлява юридическите дейности от всякакъв сорт и е полезна за всякакви правни въпроси. Използвайте когато е необходим реален резултат за разход на пари, време и усилие. Помага за завършване на започнати събития. Помага в правни въпроси. Плодородие. Практичен водач на руните.

Плодовитост, креативност. Мир, хармония. Просветеност. Реализация на цикличната природа на мултиверсума. Реализация на мистериите на вездесъщата окръжност. Носи други концепции в материално проявление. Довежда събития до кулминация.


eihwazEihwaz – “ай-вавз”

Фонетичен еквивалент: ” ei ”
Номер: 13
Елемент: Въздух, Земя, Огън, Вода
Цвят: Тъмносин, Зелен
Време: 13-ти час
Ден: Неделя
Месец: Май

Гадателски значения:
Права: Сила, надежност, зависимост, заслужено доверие. Просветление, издръжливост. Защита, протекция. Движеща сила с цел постигане на резултат, осигуряваща мотивация и чувство за значимост. Показва, че вие сте поставли целите си на реална основа и може да ги постигнете. Честен човек, на когото може да се разчита.

Eihwaz обърнат или в странична позиция: Объркване, разруха, неудовлетворение, слабост.

Защита на себе си и личните права. Когато нещата не са в ред, тази руна може да помогне за оправянето им. Обаче ако рунният маг е неопитен, вместо да се оправят може да се задълбочат. Тази руна може да бъде използвана в съюз с другите руни за да държи магията на всичките в разумни граници. Тя оформя нещо като механизъм с обратна връзка в талисманите и рунната магия.

Eihwaz символизира тисовото дърво и е много силна руна за прогонване и защита. Усилване на енергията. Премахване на препятствия.

Инициира в знанието за Световното Дърво (Основата на мултиверсума (вселената)). Осъзнаване на мистериите на смъртта/живота и освобождение от страха от смъртта. Развитие на духовната устойчивост и силна воля. Духовна креативност и проникновение. Защита от пагубни сили. Общо увеличение на личната сила. Връзка между нивата на реалността. Спомени на предишни съществувания в родовия поток. За завършване на задачи и решаване на проблеми.


perdhoPerdhro – “пер-троу”

Фонетичен еквивалент: ” p”
Номер: 14
Елемент: Вода
Цвят: Сребърен, Черен
Време: 14-ти час
Ден: Петък
Месец: Май

Гадателски значения:
Права: Несигурно значение, тайнственост, мистерия, скрити неща, окултни способности. Начало, знание за собствената съдба и предназначение, предвиждане на бъдещето, определяне на собственото бъдеще. Отнася се до всичко женско, женските тайнства, включително женската плодовитост и вагината. Добър знак, задружност, щастие. Еволюционна промяна.

Perthro обърнат или в странична позиция: Пристрастяване, застой, самота, отпадналост, загуба на жизнените сили.

Руната отваря и се грижи за границата с тъмните сили включително светът на мъртвите. Руната ни изправя срещу нашите слабости, нашите провали и нашите съжаления. Кара ни да мислим върху въпроса „какво щяхме да правим сега ако умирахме”. Затова руната е полезна при изпитание и атака.

Perdhro е руната на времето и промяната. Тя управлява тайните и скритите неща и също така е близка с кармичните енергии. Развива твоите магически идеи. Използвай я при занимание с инвестиции или спекулации. Използвай я за намиране на загубени неща. Допринася за добро умствено здраве в лечението.

Възприемане и разбиране на съдбата/кармата. Предсказание. Поставя руническите сили в потока на причината и следствието. Развива идеи и събития като магическо действие. За намиране на загубена собственост, придобиване на вътрешна насока и прави финансови спекулации.


algizAlgiz (Elhaz) – „Ол-гийз” или „Ейл-хоуз”

Фонетичен еквивалент: ” x, z ”
Номер: 15
Елемент: Въздух
Цвят: Златен
Време: 15-ти час
Ден: Събота
Месец: Февруари

Гадателски значения:
Права: Протекция, щит. Неодходимост да защитава себе си или другите. Защита, опазване от злото, щит срещу него, пазител. Връзка с боговете, пробуждане, живот посветен на по-висши цели. Тази връзка може да се използва, за да се насочат енергиите в правилна посока. Следвайте инстинктите си. Задръжте печелившите или заслужените си позиции, не изпускайте успеха.

Algiz обърнат или в странична позиция: Скрита опасност, човек е погълнат от божествените сили, загубване на връзката с божественото. Табу, предупреждение, обръщат ви гръб, нещо което отвращава (отвращение).

Областта на Algiz е всяка възможна форма на защита от всеки възможен източник на опасност. Защита или отбрана, физическа или духовна, персонална или колективна.

Още една мощна руна за защита, Elhaz бе често гравиран върху оръжията за победа и безопасност по време на битка. Като неговата форма е тази, в която стоим, когато инвокираме боговете или дърпаме енергия от небесата. Руната също е моста между боговете и хората. Защита от врагове и зло. Спомага приятелствата. Подсилва късмета и силата за живот.

Мистична и религиозна връзка с нечовешки осъзнати същества. Връзка с други светове особено Asgard и космическите кладенци на Urdhr, Mirmir и Hvergelmir. Подсилване на магическата сила и късмет.


sowuloSowulo – „Соу-уее-лоу”

Фонетичен еквивалент: ” s”
Номер: 16
Елемент: Въздух
Цвят: Златен, Сребърен, Бял
Време: 16-ти час
Ден: Неделя
Месец: Юли

Гадателски значения:
Права: Успех, постигнати цели, чест. Жизнение сили, здраве. Период в който притежавате силата да променяте живота си в положителна насока, да постигнете победа, здраве и успех. Връзка между висшия и подсъзнателния аз. Цялост, сила, овладяване на елементите, огнен меч, пречистващ огън.

Sowilo в странична позиция (Sowilo не може да бъде обърнат, но може да лежи в странична позиция): Погрешни цели, лош съвет, измамен успех, лековерие, провал. Разрушение, възмездие, справедливост,изчистване от суетата. Гняв на боговете.

Трансцедентална сила, спасение, знание, сила във времена на затруднения. Също е полезна при проблеми свързани с успех и предсказание. Волево противопоставяне на всички тъмни сили. Слънцето е символ на личното, трансцедентално спасение.

Sowilo е руната на волята. Тя е тази духовна енергия която води всички истински търсачи. Руна на успеха и победата. Използва се за лечение. Използва се когато са нужни сила и самоувереност.

Подсилване на психическите центрове. Повишаване на духовната воля. Води през пътищата, „просветеност”. Победа и успех през личната воля. Да увеличи доброто здраве, жизненост и сексуална енергия.

Tyr`s Aett

teiwazTeiwaz – „тий-вауз”

Фонетичен еквивалент: ” t ”
Номер: 17
Елемент: Въздух
Цвят: Червен, Кърваво червен, Ярко червен
Време: 17-ти час
Ден: Понеделник
Месец: Юни

Гадателски значения:
Права: Чест, справедливост, водачество и авторитет. Анализиране, рационалност. Знание за най-важните личностни качества. Готовност за саможертва. Победа и успех над конкурентите или в правни въпроси.

Tiwaz обърнат или в странична позиция: Блокирана е личностната енергия и творческия устрем. Блокиране на умствената дейност, прекалено анализиране, прекалена саможертва, несправедливост, дисбаланс. Борба, война, конфликт, победа на конкуренцията. Угасваща страст, проблеми в общуването и възможна раздяла.

Символ на божествена защита, справедливост и чест във война и дуел. Руната може да се използва за защита или атака на врагове. Тя подсигурява победа и поправянето на несправедливост. Също може да се използва за даване (поставяне) на клетва. Рисува се на щитове за да носи повече смелост и защита в битка.

Това е великата руна на победата и символизира кралете и водачите на хората. Tir е руната на „силата за правото” и като такава е ценна в руническото писмо когато несправедливо са ви отказали нещо или нечестно обвинили. Тя е показател за духа на битката, на изпитанието в борба и безстрашие. Тя е първостепенната мъжка руна. Победа. Използвай я когато има съперничество. Добра за лечение и подпомага бързото възстановяване. При любовни въпроси, Tir е използван за символ на страстния мъж.

Добива честна победа и успех. Изгражда духовната воля. Развива способността на позитивната саможертва. Развива „силата на вярата” в магията и религията. Използва се още за постигане на победа над нещастие и справедливост.


berkanaBerkana – „Беър-каун-оу”

Фонетичен еквивалент: ” b”
Номер: 18
Елемент: Земя
Цвят: Златен, Зелен
Време: 18-ти час
Ден: Петък
Месец: Юни

Гадателски значения:
Права: Раждане, плодовитост, умствено и физическо израстване, освобождаване. Възстановяващат асила на светлината и пролетта, обновление, обещание за ново начало, израстване. Увеличаване на желанието (сексуалното). Любовна връзка или раждане. Ако притежавате предприятие или се занимавате с рисковани начинания ви очаква успех.

Berkano обърнат или в странична позиция: Семейни или домашни проблеми.Загриженост за някой близо до вас (близък, приятел). Непукизъм, изоставяне, липса на контрол. Замъгляване на разума, заблуда, стерилност, застой.

Лечение, добро здраве, успокоява притеснени умове, раждане и плодовитост. Berkano, е руната на Великата Майка и е главната руна на плодовитостта. Тя също скрива, защитава и управлява всички защитни огради, като на къщи или храмови области. Тя е много добра за използване в рунното писмо за мирът, и хармонията в домакинството. Руната символизира женския и възпитателски тип. Плодородие

Отговори:
921

15.12.2009, 00:42ч.

 


ehwazEhwaz – “ай-вауз”

Фонетичен еквивалент: ” e ”
Номер: 19
Елемент: Земя
Цвят: Бял, Зелен
Време: 19-ти час
Ден: Вторник
Месец: Декември

Гадателски значения:
Права: Транспорт. Може да е под формата на кон, кола, самолет, лодка ли друго превозно средство. Движение или промяна към по-добро. Наблюдава се постепенно развитие и прогрес. Хармония, работа в екип, доверие, лоялност. Идеална връзка, партньорство или брак. Потвърждение без сянка на съмнение на значенията на заобикалящите я руни.

Ehwaz обърнат или в странична позиция: Това не една наистина негативна руна. Стемеж към промяна. Feeling restless or confined in a situation. Безрасъдно прибързване, дисхармония, недоверие, предателство.

Повик за божествена помощ в момент на беда, свързва връзките на приятелството и защита на приятели. Може да вика помощ от неочаквани места. Руната също като цяло е талисман за успех.

Това е руната на резките промени и е полезна при нови рисковани начинания. Използвайте Ehwaz след „основните” руни в вашето руническо писмо за да улесните промените. Руната носи бърза промяна. Подсигурява безопасно пътуване.

Подпомага „духовните пътувания”. Реализация на основното единство на психосоматичната цялост. Предава вяра и лоялност. Руната е източник на пророческа мъдрост. Проекция на магична сила.


mannazMannaz – „маун-науз”

Фонетичен еквивалент: ” m”
Номер: 20
Елемент: Въздух
Цвят: Син, Тъмночервен
Време: 20-ти час
Ден: Понеделник
Месец: Юли

Гадателски значения:
Права: Азът, индивида от човешката раса. Вашето отношение към другите и тяхното към вас. Приятели и врагове, социален ред. Интелект, предвидливост, създаване, умение, способности. Божествена структура, съзнание, предупреждение. Очаквайте да получите някаква помощ или подкрепа в скоро време.

Mannaz обърнат или в странична позиция: Депресия, тленност, заслепение, самозаблуждение. Сръчност, лукавство, манипулация, хитрост, пресметливост. Очаквайте да помагате на други хора.

Mannaz помага в самопознанието. За това руната може да бъде използвана при медитация, за усилване на сънуването и да повиши правдивостта на сънищата. Тя може да бъде ползвана в съюз с други руни за да конкретизира магически въпроси относно или на определен човек. Руната се използва за да се пречистите,един ритуал който прави  задгробния живот по-приятен.

Манназ е символ на човечеството като цяло и  често е ползвана когато е необходима помощ от други хора. Тя символизира силите на рационалния ум. Използва се за получаване на съдействие от другите. Увеличава паметта и умствените сили.

Руната представлява реализация на божествената структура в човечеството. Повишава интелекта, паметта, и менталните сили като цяло. Балансира „полюсите на личността”. Отключва окото на ума. Привлича доброжелатели и нови социални контакти.


laguzLaguz – “лоу-гууз”

Фонетичен еквивалент: ” l”
Номер: 21
Елемент: Вода
Цвят: Син, морско-зелен
Време: 21-ви час
Ден: Сряда
Месец: Август

Гадателски значения:
Права: Течение, вода, море, източник на плодородие, лекуващата сила на обновлението. Живителна сила и физическо израстване. Въобръжение и дейности, свързани с умствена работа. Сънища, фантазии, мистерии, непознатото, скритото,  дълбокото, подземния свят. Успешно пътуване и придобивки, но са възможни и загуби.

Laguz обърнат или в странична позиция: Показва период на объркване във вашия живот. Може би вземате погрешни решения и правите лоши оценки. Липса на творчрество и чувство на безднадежност. Страх, циркулиращо движение, избягване на нещо/някого, лутане. Лудост, обсебване, отчаяние, перверзност, заболяване, самоубийство.

Полезна като символ на водата, на прехода между различни състояния (като раждане, живот, растеж и смърт). Руната е перфектната среда за подсилване на клетва.

Lagaz е руна на интуицията и въображението. Също е женска руна, но за разлика от Berkano, тя символизира силен и самоуверен женски тип.  Използва се за контакт със вашите интуитивни способности. Увеличава жизнеността и жизнената енергия (особено при жени). Помага за натрупване на енергии които се използват според волята.

Води през трудни изпитания. Увеличава жизнените сили. Натрупва аморфна (безформена) магическа сила за да образува структура според волята. Увеличава „магнетизма”. Изграждане на „второ виждане”. За проявяване на психически сили.


inguzInguz – „Ийнг-вауз”

Фонетичен еквивалент: ” ng ”
Номер: 22
Елемент: Вода и Земя
Цвят: Жълт, Зелен
Време: 22-ри час
Ден: Вторник
Месец: Септември

Гадателски значения:
Права: Мъжка плодовитост, развитие, вътрешно израстване. Общочовешки ценности, здравомислие, стремеж към малки радости, семейна любов, грижа, човешка топлота, домът. Етап на почивка, време за спокойствие, без притеснения. Време, в което всички предишни проблеми са отминали и вие сте готови да продъ;жите в нова насока. Вслушайте се в себе си.

Ingwaz в странична позиция (Ingwaz не може да бъде обърнат, но може да лежи в странично положение.): Импотентност, движение без промяна. Продукт, тежък труд, работа.

Да събира или въздейства върху хора. Може да бъде използвана при установяване на преданост и лоялност, „ние” на групата. Руната може да бъде използвана като руна на обаянието, която я прави подходяща за усилване на хипноза, транс или медитация. Може да се ползва за придобиване на респект от другите, или придобиване на влиятелни позиции в обществото.

Ingwaz представлява мъжкия елемент на Великата Майка, и като такъв е символ на плодородието. Може да се използва като завършек на руническото писмо за да донесе успешен резултат. Тя е много позитивна руна. Освобождава енергията внезапно. Води нещо до задоволителен край. За да „фиксира” резултата от вашето руническо писмо (рунна магия), така че ползите фиксирани там да не изчезнат.

Съхранение и трансформация на сила с ритуална цел. Плодородни ритуали. Пасивна медитация и центриране на мисловната енергия. Сексуална магия. Да приключи кръга от събития или специфична ситуация.


dagazDagaz – „Дау-гауз”

Фонетичен еквивалент: ” d”
Номер: 23
Елемент: Огън, Въздух
Цвят: Червен, Светлосин
Време: 23-ти час
Ден: Вторник
Месец: Октомври

Гадателски значения:
Права: Пробив, пробуждане, съзнание. Яснотата на деня в противовес на несигурността на нощта. Време да запланувате или започнете ново начинание. Силата на промяната ръководена от личното ви желание, трансформация. Надежда/щастие, идеали. Сигурност и убеденост. Растеж и осъществяване на плановете. Точката на баланс, където противоположностите се срещат.

Dagaz в странична позиция (Dagaz c не може да бъде обърнат, но може да лежи в странично положение): Завършек, край, лимит, затваряне на кръга. Слепота, безднадежност.

Dagaz e заклинание за добър успех, и също може да бъде използвана за да придвижи дадена житейска ситуация напред. Руната е полезна за духовен напредък и разбиране. Представлява израз на универсалната любов. Символ на деня, дневната светлина и на силата на живот: сили които превишават човешкия контрол, структурира нещата по техните собствени правила, все повече човешко-ориентирани.

Dagaz е руната на Новият Ден. Тя символизира чувството вложено във фразата: „Днес е първият ден от остатъка от твоя живот”. Особено добра е за ново начало във всяко усилие (начинание). Руната повишава финансите. За промяна на  отношението, своето или на другите. Нови начала. Достигане на мистични моменти през проникновение на парадокса. Получаване на мистични вдъхновения. За създаване на нови начала или възможности.


othalaOthala – “Оут-ау-лау”

Фонетичен еквивалент: ” o ”
Номер: 24
Елемент: Земя
Цвят: Жълт, Бяло-златен
Време: 24-ти час
Ден: Неделя
Месец: Ноември

Гадателски значения:
Права: Наследено имущество или притежания, къща, дом. Нещо което е наистина важно за вас. Ред в общността, колективен просперитет. Родна земя, духовно наследство, опит и основни ценности. Помощ в духовното и физическо израстване. Източник на сигурност, доход и изобилие.

Othala обърнат или в странична позиция: Липса на ред, тоталитаризъм, робство, беднст, бездомност. Лоша карма, предразсъдъци, несъгласие, провинциалност. Нещо, с което сте свързани.

Руната се ползва за повикване на родови сили, включително викане на техните духове. Това е руната на търговците, но също и на богатите арендатори като и двете класи със своите наследства, имоти и стоки имат ключова роля. Така тя помага в партньорството, но и в бизнеса, политиката и брака. Тя може да бъде използвана за защита на семейното щастие или за изграждане на силни династии. Също може да развие сили или таланти в човек. Тези способности считани за  латентни, и разкрити с родов (генетичен) потенциал.

Othala означава притежания или наследствени земи и характеристики. Тази руна насърчава „здравото стъпване” на земята в живота. Когато се използва с Fehu е добра за парични увеличения. Използвайте я когато здравето на възрастен е влошено. Защита на притежанията.

Подържане на другарство. Концентрация върху общи интереси в дома и семейството. Промени от его-центриране към групова лоялност. Колекция на божествената сила и знание от миналите поколения. Придобиване на богатство и просперитет. За въпроси за собственост.

VN:D [1.7.8_1020]

Обратно към темите

*За да можете да отгговаряте на мнения или да пускате теми, трябва да се логнете. 
 
 
Кой е бил онлайн през последния час: administrator, artea, heress, Dracush, miSs_eviL, nemezius, nika6in, runic, hellrider, velvet, errally, Alp, Mixael, NeverSurvive, lik6373, entrek, Elektra, DemonicWolf, chateubriand, Cath, EXARP, solitary_hawk, Hadess, bhdz, Dark, Esmerelda, 921, Ariman, Aniksi, helioscho, Kristas, Ncite, LordSeth, leftar, Eldargod, Hathor, coolest, megali74, Dumnorix, nana72, nikigoka, Cagliostro, ruso_zlo, borec_za_chista_naciq, bobo_pavlovo, Uchenika, MidnightDream, Mond, Black_, euph0ria, lia, Blank, donika52, slynce78, DarKSouL666, AliaSilver, Runenick, Valkyrja, Ninlil, DOW, Frang, lud_s_organ, rvelikowa, Alchemic, DarChoO, StellaMorgana, Lady_Dark, Keen, bezimenen, valerink, ma4in6in, Tifaret, mileto00o00, Mielikki, apofis11, val_di16, divine, kdon4ev, klio, killer, Veshtica, Will, pami, Zvezda, Ovcharoff, veronica, Devildare, CvE, kan4a, ventus, beny123, Yoan4eto, stasi_to, morgan, karamelize, veronika888, Luinnen, Agatha, StregaLascivia, neli, eve_daredevil, bianka, magic_love, diana_lucifera, rose21, valentinjivkov, verjinia, Ira, hermione, kooker, worloks, dianadarkk, Phoenix, mitova, dudu, astaroth, agia, irina_123, DVD, Alex, KALLISTI, misticbg, amenhotepIII, StiPetkova, calsifer, Hestia, dwdimov, dia686, inlowe, Martina, Adam, sorellas, paramnesia, Gehenna, Nocturna, Ansy, persephone, LadyDark34, Manya, Astrea, vzdobreva, agathocless, gabi_777, Osiris, Poncho, wwwww, Satania, Eyes-like-mirror, Meena, ergo_proxy, Venera, teddym79, lady_in_red, Geko, kostaro, murgavelkaa, VailetTanteem, Toshkok938, RagioL, Siren, Dorian_L, Dunkelheit, GloriaTHE390, Azzazel_666, morella, Ungoliant1, herblina, sever, generala_95, opaliaaa, leviatan, princess, Anq, katia_iolova, weewo, desitaivo, Smahnatia_profesor, Amy, love, Nakata, AlinaAreal, FacelessMachine, NixX9512, Gevo_Victory, laskobg, pilotka_f, poni69, Sahara, sasquatch, Viktoar_SummerSnow, TheDarkShadow, nqmapuk, KKM, lavcheto_love, svetlanayax, prorok, solly, dixi, LUNA, bistretoo89, Insensitive, stella, avrora, martin_i, danitka, fluffy90, Miracle1234, Bubenceto, Shagrath666, hello_sunshin3, klarasavva, petya, guccigucci, Cross, dead_man, rinki, Malena, mabiba, blasphemer, Sarafan999, Ani1987, reneta, zaxa100ev, men133, inessa11967, cojoomlla, katastrofiq, faggot_blaster, Bilyana, anonimays, lovexyouxsatan, buratino, amanda_f, xsaj, beikar11, cecivalchanova, karea, panda, mary2k, alyosha, justnels, Zafiry, Sekhmet, RaspberryPixie, iggam, reg-magic, blackcat, DessMayfair, svetecyt, queen25, detelina, magiosnica, lubo182, DeBoFi, asthetic_perfection, AquaNude, FEQ_11, lillit, aurcasdeems, Stefan, lazar, ThunderGoddess, Entice, krasimirlavay, viktor, Darkson, daniel5000, 6uniq, Ummagumma, moondrower, danydantes123, rishkova, ppeib, DJENIFYR, CHERVENIARICAR, mirka, jena, NortWolf, theredblack13, Astrid, hurrem, platina88, diulina, pavla1118, lucia, DivineDiva, hailthesatan, badmaryo, afreen, Evstignei2604, thedarkangel, Sura, Zaharii6348, Prokopbuvw, fulong, alex2002, Semenpcjc, mtlrpw, siisiie, littlej, turmalin, combo123, Godsmack, witch78, Anika85, siliyana_33, valeri1000000, matter, bonuslm, Enchantress, veronika21730, Juvia, bezimennata88, dai_kyu_ringu, Ashera, nimeria, cmebelkupi, loveya87, gold_baby, anima, Chandra, Rozaliq, peppie, vazolin, haosatan, mamichka_3, cvetkata89, ws2001, rumka, anito, zerar, amon_ra, realman333, roko, arkadija, ghostangel, biberon, Veatryx, emito_1989, tukodishen, Lyubo666fire, denisii, megena21, transmetals, devil_and_half, BlindStar, Serpent, cvetlena69, billar4e, Begemot, Daniin, cubalibre, janush001, jason, love82, DAngel, Phosphorus, vesistoyan, Dianka, Jujka47, kalpol, jully90, teodora, rosse, djuji, copentierdept, galina79, herars, svetlina, malkoto, Lucifer, maryjane10, ivkoni, VitusaTob, NataliaTob, OllgaTob, tenko911, AngellTob, EllennaTob, DanaTob, EveginaTob, MarinaTob, VeronikaTob, TaniaTob, iminwonderland, montesito, MariaTob, sunshine, el-el, Samuil, Foxy, Profion, siisskkaaa, Vel, Vikka, dark29, sphinx, CenturyChild, Angel7, degeest, mystic, wickedx, Smoke, kitia, kaspar, bbogdev, Madam, -dani0007-, Drowning, inessa2967, selfrape, Ansasicy, Hyyksynkaa, AweghtDum, JustinGog, Empirecype, Buineepeari, AlfyKaf, AndreyTiEr, tenebris_anima, TanyaPi, Archiemox, lamartineDed, Ellisjcij, azaer, AnukaFeW, Chipxhan, Tommp9, Laurissa_Bex, Hwdnsista, RobertOl, RichardHer, Aaladadath, AccubretedeOptorne, Ardaver, Lyyannica, M03, Brilliantjes, anceveagnup, Vladimirfa, Essaysl, xhamSt, Hysdaula, Marseloowa, Fishliz, shota, daniella1280, apostilcox, Arzanqxo, RobertHiva, bablosKaf, Janniedots, AwamiBap, Melinda_Bex, MichaelKr, Robertgype, Iliana, Anthonymi, Kiawnyaa, Evelinaka, Rafaelhow, Tonnygymn, auditoria, VenzoQVH, NoRemorse, elena46, WilliamLige, Richardlok, Slysttinka, FishMl, rosida1959, antonbychkov, mimostere, AbloottsarGat, Hyimynay, ThomasOt, Loricmr59, jennymyers, VittusaTob, terry871, Valentipn, Roberthilm, darkvirus, Eelldytinka, GoldenN, GoonMupT,
Днес сайтa посетиха: Dracush, runic, bezimenen, elena46, VittusaTob, GoonMupT,
 
 
ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ

Illuminates of Thanateros:

IOT България
IOT Северна Америка
IOT Австрия
IOT Австралия
IOT Великобритания
IOT Бразилия
IOT Германия
IOT Швейцария

Саитове за Хаос Магия:

ChaosMagazin (на немски)
The Autonomatrix

Thanateros.org
Страница на Фил Хайн

In Chaos!

Chaos Matrix

Страница на fra.717

Boudicca's Bard

Chaostatic.com

Ordered Chaos
Spiralnature Thee

Temple of Psychick Youth

Arcanorium College

Блог на Дейв Лий

Baphomet
Austin Osman Spare
IOT’s Ouranian Barbaric Online Dicitionary
An Interview With Peter J. Carroll
An Interview with Peter Mastin
Страницата на Питър Карол

Дискордианство

Discordian.com
23 Apples of Eris
Summa Discordia
Principia Discordia Forum
Eris
Official Erisian Klock Measure
The Principia Discordia
Discordianism
Discordian and Erisian Oline Resources
PrincipiaDiscordia.com
Apocrypha Discordia
ErisWerks.org
Pages from the Book of Life

Магически библиотеки:

Hermetic.com
Sacred Texts
Arcane Archive

Магически библиотеки с
раздел за Хаос магия:

Eight of Wands
Chaos Magic: Encyclopedia
 
Phil Hine: E- books

Sacred Texts: Chaos Magic

Chaos Spells from the AutonomatriX

Chaos Matrix

Occult Underground

Real Magick

The Arcane Archive

Chaoism and Chaos Magick

LibraryThing

Sigils, Servitors, Egregores, and Godforms

Осъзнато сънуване и ОИТ:

Хакери на сънища - форум
Хакери на сънища - лаборатория
Целостность
Dream hackers: forum
Хакерос: материали
SecondAttention.org
The Monroe Institute
OBE Research Foundation
Michael Raduga: School of OBE Travel
Lucidology.com
Lucidity.com
DreamPush.com
Tibetan Dream Yoga Part 1
Tibetan Dream Yoga Part 2
Dream Yoga

Трансперсонална псохология

Transpersonal.hit.bg
Българска асоциация по трансперсонална психология
Холотропна психотерапия
Holos-bg.com

Кастанеда и нагуализъм:

Клиъргрийн БГ
Cleargreen.com
Тенсегрити групи в България
Energia-info.ru
Nagualist.com
The Four Winds
Castaneda.start.bg
Nagual.net
Carlos Castaneda
Анти – Кастанеда
AlchemyLab.com

Руни:

Рунна гилдия
Runaraven.com
Sunnyway.com
Runic Alphabet/ Futhark
Tarahill.com

Crystalinks.com

Arild-hauge.com

Runemaker.com
Runesecrets.com

Блог на Едред Торсън


Сатанизъм:

Temple of Set
Temple of Set: FAQ on Satanism
NineAngles Info
Order of Nine Angles
Joy of Satan
Church of Satan
Broderhood of Satan
Satanic Network
SpiritualSatanist.com
TheisticSatanism.com
Black Goat Cabal

Демонология:

Demonic Bible
EsotericArchives.com: Goetia

Goetia Magick
The Lesser Key of Solomon
Demonolatry
DeliriumsRealm: Goetia
DeliriumsRealm: Demon List
JOS: Demons, the Gods of Hell
The 72 Goetia Spirits
Sacred-texts.com: Goetia article
Demonology Guide

Таро

Колелото на съдбата (на руски)
Галерия Таро
Taroteca
InterTarot Gallery
Albideuter.de
Arcana XV

Енохова магия:

Enochian Magic
Sacred-texts.com: Enochia
Sacred- texts.com Norton’s Imperium
Hermetic.com: John Dee
Hermetic.com: Enochia
DonaldTyson.com
GD: Enochian
Enochian Handbook
Enochian Books

Телема:

Thelema.org
SanctuaryOfThoth.com
Thelemic Golden Down
OTO
Hermetic Order of the Golden Dawn
Magickal Library

Kenneth Grant and the Merovingian mythos
Kenneth Grant “Aie Memory” by Ian Fries
The Sword Of Horus
Kenneth Grant Gallery
666books.com
Kenneth Grant and Typhonian OTO

Теургия:

Theurgia Goetia
Аlchemywebsite.com
Theurgia or On the Mysteries of Egypt
The Art Theurgia Goetia
Abramelin The Mage
Sacred-Texts.com: Sacred Magic of Abramelin

Египетска магия:

Modern Egyptian Ritual Magick
Temple of Set
The Egyptian Mystical Rites
Scholl of Ancient Egyptian Religion & Magic

Чернокнижие

Русское Чернокнижие
Черная Магия

ОТКАЗ ОТ ОТГОВОРНОСТ Copyright © 2009 Colors of Magic